alg_rode_duivels2.jpg

50% van de Belgen optimistisch over kansen Rode Duivels in Brazilië

05/06/2014 11:050 reacties2151

'De Rode Duivels zullen minstens de kwartfinales van het WK bereiken', althans dat denkt 50% van de Belgen. In aanloop naar het mondiale eindtornooi in Brazilië onderzocht Repucom België de opinie van Belgen. Ruim 34% van de respondenten verwacht dat België tot de kwartfinale zal geraken en 11% tot de halve finales. Slechts 3% ziet de ploeg van Marc Wilmots tot de finale komen en 2% denkt zelfs dat we wereldkampioen zullen worden. Naast de verwachtingen leverde het onderzoek nog enkele interessante resultaten op: Franstaligen en jongeren leven met meer optimisme naar het eindtornooi.  

Jérome Bouchat, Managing Director bij Repucom België, verklaart de cijfers: Dit resultaat illustreert perfect de uitzonderlijke buzz rond onze Rode Duivels, die er momenteel leeft bij de Belgische bevolking. Dat enthousiasme is zelfs nog sterker onder de voetbalfans, waar zelfs 40% gelooft in een kwartfinale voor onze nationale trots. Toch is er zeker ook sprake van enige voorzichtigheid, aangezien 30% de Rode Duivels maar net voorbij de groepsfase ziet, en 20% zelfs denkt dat ze daar al zullen sneuvelen. Dit resultaat toont misschien een zeker realisme vermits we toch al sinds 2002 ontbreken op de grote internationale tornooien, en dat het WK 2014 voor 22 van de 23 geselecteerde spelers een primeur zal zijn.

Naast de algemene verwachtingen van Belgen over de nationale ploeg, werd het onderzoek ook opgesplitst op leeftijd, geslacht en taal. Dit leverde interessante resultaten op: de 15- tot 24-jarigen hebben het meeste vertrouwen in de ploeg, terwijl van de 50- tot 69-jarigen ruim 24% gelooft dat we al uitgeschakeld worden in de groepsfase. Daarnaast ziet 36% van de mannen de Rode Duivels minstens de kwartfinale halen, bij de vrouwen deelt 30% deze mening. Diezelfde vrouwen zijn met 3% ten opzichte van 1% bij de mannen wel weer sterker overtuigd van de titelaspiraties. Tot slot zijn ook de Franstaligen positiever gestemd over de nationale ploeg: 38% gelooft in het bereiken van de kwartfinale, terwijl dit 30% bij de Nederlandstaligen is.


Bron: Repucom België


Afbeelding: Facebook Belgian Red Devils

Geplaatst in Events, Nieuws, WK 2014

Redactie

Redactie-account van SPORTNEXT.BE | SPORTNEXT, de Sportmarketingcommunity van België en Nederland! SPORTNEXT is een innovatieve en betrokken community die zich onderscheidt door de unieke wijze waarop de dynamische wereld van...
Naar profiel »

Reageren

Log-in om in het vervolg (nog) sneller te kunnen reageren.

Welke kleur heeft gras?