belgische_hockeyers.jpg

Antwerpen organiseert EK hockey in 2019

01/02/2017 08:550 reacties1282

De Europese Hockey Federatie en de Koninklijke Belgische Hockey Bond hebben de EuroHockey Championships 2019 toegekend aan Antwerpen. Het epicentrum van dit evenement zal zich situeren op het sportcentrum Wilrijkse Plein. Sporting A, de sportdienst van de stad, investeerde hier recent in hoogwaardige hockeyinfrastructuur.

Na het Europese kampioenschap in Boom in 2013 en de World League in Brasschaat (2015) komt er terug een groot hockeytornooi naar de provincie Antwerpen. In 2019 is de stad Antwerpen gaststad voor het EK outdoor hockey voor mannen en vrouwen. Alle hockeyfans kunnen de 'Red Lions' en de 'Red Panthers' aanmoedigen op sportcentrum Wilrijkse Plein, waar Sporting A recent twee gloednieuwe hockeyvelden aanlegde.

"We zijn heel trots om dit hockeyevenement naar Antwerpen te kunnen halen. De afgelopen jaren heeft de stad sterk geïnvesteerd in hockeyinfrastructuur. Vandaag zijn we heel blij dat deze investeringen hun vruchten afwerpen met het aantrekken van dit topevenement", zegt schepen voor sport Ludo Van Campenhout.

Het EK 2013 in Boom was voor het Belgische hockey een ongezien succes: meer dan 40.000 toeschouwers, iedere dag dolle sfeer in de tribunes en top entertainment op en naast het veld, media aandacht en kijkcijfers die ongekende hoogten bereikten.

Voor Serge Pilet, secretaris generaal van de KBHB, wordt het in 2019 alleen maar beter, groter, grootser. "Dankzij de prachtige zilveren medaille van de 'Red Lions' in Rio, weet gans België ondertussen dat de hockeyers bij de absolute wereldtop horen. Het EK 2019 wordt dé uitgelezen kans voor iedereen, hockeyfan of leek, om de Red Lions aan het werk te zien en te proeven van de onnavolgbare hockeysfeer. Ook de Belgische dames zijn trouwens goed op weg om hetzelfde traject te volgen als hun mannelijke collega’s. In juni 2017 zullen ze zich op de Fintro World League in Brussel proberen kwalificeren voor het WK 2018."


Headerfoto: Flickr (CC) jan Willem

Geplaatst in Events

Redactie

Redactie-account van SPORTNEXT.BE | SPORTNEXT, de Sportmarketingcommunity van België en Nederland! SPORTNEXT is een innovatieve en betrokken community die zich onderscheidt door de unieke wijze waarop de dynamische wereld van...
Naar profiel »

Reageren

Log-in om in het vervolg (nog) sneller te kunnen reageren.

Welke kleur heeft gras?