brandsfit_Jip_Maathuis.jpg

Brandsfit regelt ook in België gratis sponsoring voor teams bij voetbalclubs

17/04/2017 07:300 reacties1076

Brandsfit, het bedrijf dat middels een slim sponsormodel gratis tenues aanbiedt aan sportclubs, is sinds kort ook actief in België. Het bedrijf van de jonge ondernemer Jip Maathuis (20) heeft 35 Belgische voetbalverenigingen aangesloten bij zijn initiatief. 175 andere clubs hebben zich aangemeld.

Net als in Nederland heeft Brandsfit ook in België afspraken met enkele grote sponsors die in ruil voor de gratis outfits een vermelding op de shirtjes krijgen. Met deze constructie slaat de start-up van Maathuis drie vliegen in één klap: sponsoren kunnen heel gericht meerdere clubs bereiken, de clubs hoeven zelf niet meer actief op zoek naar geldschieters en de spelers krijgen gratis tenues.

Succesvol in Nederland

Brandsfit werd eind 2015 opgericht door Jip Maathuis. De jonge ondernemer kwam op het vernieuwende idee tijdens een vakantie in Oeganda, waar hij zag hoe huizenbezitters hun woning financierden door de ruimte op de buitenkant van de muren aan adverteerders aan te bieden. In Nederland werken al 82 sportclubs naar volle tevredenheid met het sponsormodel.

Oprichter van Brandsfit Jip Maathuis: "Als een club het niet voor elkaar krijgt voldoende shirtsponsors te vinden, moeten ouders zelf het volle bedrag betalen voor een outfit. Dit gaat om ongeveer 70 euro per tenue. Voor sommige ouders is het zeer lastig om deze uitgave te doen, zeker als er meerdere kinderen zijn die willen sporten. Met Brandsfit wordt sporten voor meer kinderen bereikbaar. Inmiddels spelen in Nederland tienduizend kinderen in tenues die door ons zijn geleverd."

ZIE OOK: Startup Brandsfit regelt gratis sponsoring voor jeugdteams bij voetbalclubs

Logische stap

De stap om de Belgische markt te betreden was een logische. De Belgische multinational Cortina Group nam vorig jaar een belang in Brandsfit. Maathuis' Belgische zakenpartner Pieter Uytterschaut: "We hebben Jip Maathuis in 2015 leren kennen en vielen direct voor zijn verhaal en enthousiasme. Brandsfit levert een product waar duidelijk behoefte aan is. Niet alleen in Nederland, maar ook in België. Nu al sporten enkele duizenden jongeren in tenues die door Brandsfit zijn geleverd."

Geplaatst in Sponsoring

Redactie

Redactie-account van SPORTNEXT.BE | SPORTNEXT, de Sportmarketingcommunity van België en Nederland! SPORTNEXT is een innovatieve en betrokken community die zich onderscheidt door de unieke wijze waarop de dynamische wereld van...
Naar profiel »

Reageren

Log-in om in het vervolg (nog) sneller te kunnen reageren.

Welke kleur heeft gras?