ESport-ESL.jpg

eSports conferentie duidt ontwikkelingen in veranderende sportmarkt

03/05/2017 06:300 reacties973

Op 19 mei aanstaande wordt de eerste eSports conferentie in Nederland gehouden. Met name de laatste twee jaar is de belangstelling voor eSports in Nederland gegroeid. Dit is onder meer zichtbaar in de initiatieven die binnen Ajax, PSV en de Eredivisie worden genomen. eSports is internationaal inmiddels uitgegroeid tot een volwassen markt met honderden miljoenen fans en vele grote evenementen en competities. De verwachting is dat ook de markt in Nederland de komende jaren deze ontwikkeling zal volgen.

De eSports conferentie - onder de naam eSports Day - is bedoeld voor merken, mediaplatforms, rechtenhouders en eSports aanbieders die zich in deze markt (willen) begeven. Ook algemeen geïnteresseerden in eSports - zoals journalisten of marketeers – zijn uitgenodigd.

Tijdens de conferentie zullen zowel internationale experts als sprekers uit Nederland hun visie geven op de marktontwikkelingen. Daarbij zal nadrukkelijk aandacht zijn voor de economische en sociale trends rond eSports. Van hieruit wordt het toekomstperspectief rond sponsoring en media geschetst. Onder anderen eSporter Koen Weijland van Ajax staat op de sprekerslijst. Ook zal er een update gegeven worden over de belangrijkste technologische ontwikkelingen in de gaming industrie.

Het eSports event wordt georganiseerd door de Business of Sports Academy (BOSA) in samenwerking met Dutch Game Masters. BOSA is een kennisinstituut voor de sportindustrie en aanbieder van diverse sportmanagementopleidingen in Nederland. Dutch Game Masters is één van de eerste aanbieders van eSports competities en lanceerde twee jaar geleden succesvol de FIFA 17 toernooien in Nederland.

Tom Aerts van Dutch Game Masters geeft aan waarom het initiatief is genomen: "Doel van deze eerste breed opgezette conferentie is alle spelers in de markt op de hoogte te brengen van de eSports ontwikkelingen. Dus niet alleen de experts, maar juist ook de organisaties die er nu nog vanaf de buitenkant naar kijken. Zo kunnen zij beter beoordelen welke kansen zich voltrekken in deze mega-markt. Ik ben daarom blij met de participatie van partijen als Ajax, PSV, Eredivisie, Newzoo, Techonomy, IeSF en ESL."

Kijk voor meer informatie en tickets hier.


Headerfoto: Wikimedia

Geplaatst in eSports, Events

Redactie

Redactie-account van SPORTNEXT.BE | SPORTNEXT, de Sportmarketingcommunity van België en Nederland! SPORTNEXT is een innovatieve en betrokken community die zich onderscheidt door de unieke wijze waarop de dynamische wereld van...
Naar profiel »

Reageren

Log-in om in het vervolg (nog) sneller te kunnen reageren.

Welke kleur heeft gras?