virtual_reality_samsung_gear.jpg

Finale bpost cup eerste sportevenement in België in 360 graden

08/02/2017 17:102 reacties4255

Er wordt in de sport veel geëxperimenteerd met nieuwe manieren om evenementen in beeld te brengen. De Pro Basketball League en Sund zorgen voor een Belgische primeur tijdens de finale van de bpost cup in Vorst Nationaal op zondag 19 februari 2017, door als eerste een sportevenement live te streamen in 360 graden video.

Sport is meer dan kijken hoe het favoriete team de ovewinning behaalt. Voor fans is het een echte beleving zowel voor, tijdens als na een wedstrijd. Waar klassieke video slechts door één camera wordt opgenomen, gebruikt Sund een set van zes high-end camera’s om de wedstrijd te filmen. Deze zes video-streams worden in real time aan elkaar geplakt om zo een Live 360° beeld te creëren van de wedstrijd. Hierdoor wordt de kijker midden in de actie geplaatst en kan die zelf bepalen wat hij/zij op dat moment wil zien. Door verdere ontwikkelingen zal het binnenkort mogelijk zijn om zelf van standpunt te veranderen..

Arthur Goethals, voorzitter Pro Basketball League is enthousiast over het initiatief. "Als Pro Basketball League zijn we steeds op zoek naar innovatieve projecten waarmee we onszelf kunnen positioneren in het sportlandschap. 360° video is een feit en zal in de toekomst aan belang winnen. We zijn ervan overtuigd dat we hiermee een nieuw doelpubliek bereiken dat we op termijn naar de zaal willen krijgen om de virtual reality ervaring live te ervaren."

Virtual Reality brillen

Nadat het 360° videobeeld gevormd is, wordt het via glasvezel en WiFi netwerk, live online gestreamd. Het opzetten van zo’n VR bril (type Samsung Gear VR, Oculus Rift, HTC Vice) en het dragen van een hoofdtelefoon teleporteert als het ware naar het event. "We geloven sterk in het 360° video streaming verhaal voor sportevents. We zijn dan ook ongelooflijk blij dat we met de PBL een lange termijn visie kunnen ontwikkelen met het oog op de verdere ontwikkeling van fan belevingen in de zaal en in VR", adus Alain Belaen, innovatie en strategie Sund.


Headerfoto: PSV

Geplaatst in Beleving, Media

Redactie

Redactie-account van SPORTNEXT.BE | SPORTNEXT, de Sportmarketingcommunity van België en Nederland! SPORTNEXT is een innovatieve en betrokken community die zich onderscheidt door de unieke wijze waarop de dynamische wereld van...
Naar profiel »

Steven Croes

Zalig. Wat een view en visie! e cited!!

reactie geplaatst op 12/02/2017 om 11:41 uur
Steven Croes

Zalig. Wat een view en visie! excited!!

reactie geplaatst op 12/02/2017 om 11:41 uur

Reageren

Log-in om in het vervolg (nog) sneller te kunnen reageren.

Welke kleur heeft gras?