SciSports_Insight-Belgium-1920-2.png

Nederlands data-analysebedrijf SciSports moet Rode Duivels aan wereldtitel helpen

02/05/2018 11:550 reacties734

De Belgische voetbalbond roept de hulp in van een Nederlands bedrijf op weg naar en tijdens het wereldkampioenschap voetbal in Rusland. Data-analysebedrijf SciSports moet de Rode Duivels aan de wereldtitel helpen.

De Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) gaat gebruik maken van de expertise en know how van SciSports in de voorbereiding op en tijdens het WK 2018 in Rusland. Zo zal SciSports onder andere de tegenstanders van het Belgische nationale elftal gaan analyseren. Maar de data wordt ook gebruikt om het eigen team onder de loep te leggen.

De toevoeging van SciSports’ data intelligentie past in het streven van de KBVB om de best mogelijke omstandigheden te creëren voor de technische staf en spelers richting en tijdens het WK.

Roberto Martínez, bondscoach van het Belgische nationale team: "SciSports geeft ons een hele goede en professionele ondersteuning op onze weg naar en in Rusland.”

Giels Brouwer, CEO van SciSports: “In een tijd dat ik teleurgesteld ben vanwege het mislopen van het WK door het Nederlands elftal, maakt het me trots dat SciSports aanwezig is op het hoogste wereldvoetbal podium. Na de reeds bestaande samenwerkingen met internationale en ook Belgische clubs is het natuurlijk een grote stap voor ons om met de Rode Duivels te werken.”

Memphis

SciSports is een van de snelst groeiende sports analytics bedrijven ter wereld. Europese Unie benoemde SciSports tot ‘European Unicorn’ en de HYPE Foundation riep het bedrijf uit tot meest innovatieve bedrijf in de voetbalwereld. Het bedrijf vergaarde vooral bekendheid vanwege hun betrokkenheid bij de transfer van Manchester United naar Olympique Lyon.

Geplaatst in Data, Innovatie

Redactie

Redactie-account van SPORTNEXT.BE | SPORTNEXT, de Sportmarketingcommunity van België en Nederland! SPORTNEXT is een innovatieve en betrokken community die zich onderscheidt door de unieke wijze waarop de dynamische wereld van...
Naar profiel »

Reageren

Log-in om in het vervolg (nog) sneller te kunnen reageren.

Welke kleur heeft gras?