PyeongChang2018_shutterstock_791068813.jpg

Olympische Winterspelen te volgen bij VRT/Sporza en Eurosport

24/01/2018 15:180 reacties1635

De Vlaamse sportliefhebber zal niets moeten missen van de Olympische Winterspelen van 2018 en van de Zomerspelen van 2020. VRT en Discovery/Eurosport hebben hiertoe een sublicentie-overeenkomst gesloten.

Van de Olympische Winterspelen in PyeongChang in Zuid-Korea zal VRT dagelijks een samenvatting brengen. Wie alles live wil volgen kan ook in Vlaanderen terecht bij Eurosport, rechtenhouder van de Olympische Spelen t.e.m. 2024.

Dankzij de sublicentie-overeenkomst zal VRT op televisie en online bovendien ruim 200 uur live kunnen uitzenden van de Olympische Spelen van Tokio 2020. VRT heeft ook de radiorechten en uitgebreide cliprechten voor zijn website sporza.be en de sporza app. Ook hier verzorgt Eurosport voor Vlaanderen de volledige live coverage van het evenement.

Luc Van Langenhove, manager Sport bij de VRT: “Wij zijn heel blij dat we met Eurosport/Discovery tot een overeenkomst zijn gekomen over de Olympische Spelen. Zo kan VRT zijn jarenlange traditie van Olympische verslaggeving voortzetten. Eerst met de Winterspelen volgende maand, waarvan we dagelijks een ruime samenvatting zullen brengen. En in 2020 van de Zomerspelen in Tokyo. Die zullen we zoals vanouds uitgebreid coveren, op alle platformen, zodat de Vlaamse sportliefhebbers onze atleten en teams op de voet kunnen volgen.”

Alco de Jong, directeur van Eurosport Benelux: “De Vlaamse sportfan is de grote winnaar van deze samenwerking. Eén van de beloftes die we het IOC hebben gedaan toen we de rechten voor de Spelen verkregen, was dat we er in heel Europa voor zouden zorgen dat de Olympische Spelen voor meer mensen via meer platformen toegankelijk zijn. Vlaanderen is wat mij betreft daarvan één van de mooiste voorbeelden: voor het eerst kunnen de sportliefhebbers nu ook hier elke seconde van de winterspelen live volgen via Eurosport. Tegelijkertijd kan de VRT een dagelijks samenvattingsprogramma maken met de essentie voor de Vlaamse kijker.”


Headerfoto: Shutterstock.com

Geplaatst in Media, Nieuws, Olympische Spelen

Redactie

Redactie-account van SPORTNEXT.BE | SPORTNEXT, de Sportmarketingcommunity van België en Nederland! SPORTNEXT is een innovatieve en betrokken community die zich onderscheidt door de unieke wijze waarop de dynamische wereld van...
Naar profiel »

Reageren

Log-in om in het vervolg (nog) sneller te kunnen reageren.

Welke kleur heeft gras?