kaa_gent_fp.jpg

Ook naast het veld primeur in Ghelamco Arena met live match data

23/05/2015 12:570 reacties2032

De grootste aandacht tijdens de match KAA Gent - Standard Luik ging uiteraard naar het kampioenschap van de Buffalo's. Toch was er naast het sportieve aspect nog een bijzondere gebeurtenis in de Ghelamco Arena te zien: voor het eerst werden de jaarstatistieken van spelers en teams aan een live publiek getoond. Dat is een Europese primeur, zegt SUND-zaakvoerder Alain Belaen.

SUND, gespecialiseerd in digitale producten en services voor sportclubs, heeft een partnerovereenkomst gesloten met het Nederlandse ORTEC Sports. Met de overeenkomst heeft SUND de rechten om tijdens Europese sportwedstrijden live match data van ORTEC Sports te vertonen zoals speler- en teamstatistieken. Die data komen op de LED-borden, LED-walls en interne televisiecircuits van clubs waarvan SUND reeds de score- en reclameborden aanstuurt. De overeenkomst geldt voor een periode van drie jaar. De samenwerking tussen SUND en ORTEC Sports zal zich in eerste instantie vooral richten op voetbalclubs uit de Belgische en Nederlandse eerste klasse. Op termijn kan de samenwerking ook uitgebreid worden naar andere landen en andere sportevenementen.

De live match data die SUND aanbiedt omvatten allerlei spelers- en teamstatistieken zoals balbezit (op heatmaps), doelpogingen, passes, duels, fouten, enz.

Fan Experience verhogen

Door de samenwerking met ORTEC Sports wil SUND fans een unieke ervaring bezorgen. Alain Belaen, Bij sport draait het allemaal rond engagement. Dankzij ORTEC Sports kunnen we live match data zowel voor, tijdens als na de match op het scorebord, reclameborden of op het interne televisiecircuit in het stadion laten zien.” Live data werd tot nog toe enkel gebruik bij media en de sportieve staff, maar was in de kampioensmatch tegen Standard dus ook al te zien voor de supporters. De live match data werd gecombineerd met  andere reclame boodschappen van partners van de club. Daarmee bieden we clubs een extra commerciële troef voor hun sponsors. Zo kan een bedrijf bijvoorbeeld zijn koffie (warme drank) linken met de heatmap van de thuisploeg, of zijn naam koppelen aan een individuele speler. 

Ledsofter

SUND heeft de live match data via Ledsofter - een eigen ontwikkeld LED-besturingssoftware voor in voetbalstadions - getoond. Deze software wordt nu al gebruikt door voetbalclubs, basketbalclubs en Waregem Koerse. Voorlopig heeft SUND hiermee een troef in handen: het is de enige software waarmee je video, beeld en live data kan combineren. Live data zoals betting data, tweets of om het even welke andere gegevens die op het internet staan. En dat biedt enorme mogelijkheden voor clubs en sponsors.

Geplaatst in Innovatie, Nieuws, Sponsoring

Redactie

Redactie-account van SPORTNEXT.BE | SPORTNEXT, de Sportmarketingcommunity van België en Nederland! SPORTNEXT is een innovatieve en betrokken community die zich onderscheidt door de unieke wijze waarop de dynamische wereld van...
Naar profiel »

Reageren

Log-in om in het vervolg (nog) sneller te kunnen reageren.

Welke kleur heeft gras?