Rode_Duivels_munt_DVL-NLENG-VZ-CC_.jpeg

Rode Duivels krijgen eigen euromunt

18/05/2018 10:110 reacties1209

Het Belgische nationale voetbalteam krijgt een eigen euromunt. De goudkleurige munt, een geldig betaalmiddel in België, heeft een waarde van 2,50 euro. Het is de allereerste officiële munt ter ere van de Rode Duivels.

Op de voorzijde van de munt staat het logo van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) en een halve voetbal. Het logo van het team en ‘Rode Duivels’ in vier talen maken het muntstuk compleet. Op de keerzijde staan alle landen van de Europese Unie, net zoals bij de andere herdenkingsmunten van de Koninklijke Munt van België. De munt wordt geleverd in een kaartverpakking met daarop een foto van het elftal in hun nieuwe tenue: de voorzijde met de rode thuisshirts – met onder anderen Romelu Lukaku, Thomas Vermaelen en Eden Hazard – en de achterzijde met de gele uitshirts – met onder meer Axel Witsel, Youri Tielemans en Vincent Kompany.

Gérard Linard, voorzitter van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB): “We zijn bijzonder trots op het ontwerp van deze muntstukken naar het beeld van de Rode Duivels. Naast het geslaagde design symboliseren deze muntstukken ook de aanzienlijke waarde die de bevolking aan onze spelers hecht. Ik hoop dan ook dat de munt België geluk brengt tijdens het WK 2018.”

Nationale trots

De herdenkingsmunt is het resultaat van een intensieve samenwerking tussen de Koninklijke Nederlandse Munt (KNM), de Koninklijke Munt van België (KMB), de KBVB en de Federale Overheidsdienst Financiën van België. De industriële holding Heylen Group uit Herentals is sinds 2016 eigenaar van de KNM in Utrecht, die begin dit jaar een contract van vier jaar binnenhaalde bij de KMB voor de productie van alle Belgische circulatie- en herdenkingsmunten.

“We zijn enorm verheugd dat we met de KNM de officiële Rode Duivels-munt mogen produceren”, vertelt Wim Heylen, Executive Chairman van Heylen Group. “Het is het eerste vernieuwende product dat in productie gaat na de start van onze samenwerking met de KMB begin dit jaar. We speelden al langer met het idee om zo’n herdenkingsmunt uit te brengen voor onze Rode Duivels en zijn erg blij dat alle betrokken partijen hier nu mee hun schouders onder zetten. Het is een stuk nationale trots die erg leeft onder de Belgische bevolking en die we nu hebben vereeuwigd in een metalen munt.”

De nieuwe munt is op woensdag 16 mei in Utrecht geslagen door de Koninklijke Nederlandse Munt en heeft een nominale waarde van 2,50 euro. De goudkleurige munt, die net iets kleiner is dan een muntstuk van 2 euro, komt in een oplage van maximaal 500.000 stuks op de markt. De Rode Duivels Munt is voor 10 euro rechtstreeks te bestellen via Kmn.nl.

Geplaatst in Beleid , Nieuws

Redactie

Redactie-account van SPORTNEXT.BE | SPORTNEXT, de Sportmarketingcommunity van België en Nederland! SPORTNEXT is een innovatieve en betrokken community die zich onderscheidt door de unieke wijze waarop de dynamische wereld van...
Naar profiel »

Reageren

Log-in om in het vervolg (nog) sneller te kunnen reageren.

Welke kleur heeft gras?