shutterstock_185883095_kopie.jpeg

SPORTNEXT Live Sessie: de strijd om live sportcontent

26/01/2017 10:460 reacties2243

In Rotterdam Ahoy vindt op 10, 11 en 12 maart het ISU Wereldkampioenschap Shorttrack plaats. De sport heeft de laatste jaren enorm aan populariteit gewonnen in Nederland. Shorttrack is snel, dynamisch en spectaculair. Daarmee voldoet shorttrack aan de kenmerken van een goede mediasport. Het is een sport die jong én oud nog weet te boeien in een tijd waarin het medialandschap verandert. Het WK Shorttrack is daarom het ideale moment om samen met TIG Sports een SPORTNEXT Live Sessie te organiseren over de strijd om live sportcontent. Wat voor verschuivingen vinden plaats in de mediawereld en hoe kunnen marketeers hierop kunnen inspelen?

Sport heeft de afgelopen jaren een steeds prominentere rol ingenomen op televisie. De televisiewereld telt steeds grotere bedragen neer voor sportrechten en de strijd om die rechten is heviger dan ooit. Niet alleen traditionele mediabedrijven, ook nieuwe en niet-traditionele mediapartijen mengen zich in die strijd. Steeds vaker nemen YouTube, Facebook, Twitter en Snapchat de rol van (mainstream) broadcasters over. En in Duitsland is met DAZN een Netflix voor de sport opgestaan waardoor je tegen een vast bedrag per maand live en on-demand sportwedstrijden van over de hele wereld kunt bekijken. Er ontstaan andere businessmodellen. Storytelling, het gebruik van data en community building worden belangrijker. Genoeg uitdagingen, maar vooral kansen voor marketeers. Tijdens de SPORTNEXT Live Sessie gaan we dieper in op het veranderende medialandschap en hoe marketeers hierop kunnen inspelen.

SPORTNEXT Live is onderdeel van de SPORTNEXT community. De SPORTNEXT Live Sessies zijn bijeenkomsten, waarbij we de ‘beleving’ centraal stellen. Deelnemers komen tijdens deze sessies in aanraking met de praktijk (vandaar ‘live’). De sessies worden zoveel mogelijk gekoppeld aan sportevenementen of aan thema’s die zeer actueel zijn. De 'SPORTNEXT Live Sessie: strijd om live sportcontent' vindt plaats in samenwerking met TIG Sports, organisator van het WK Shorttrack.

Datum: Vrijdag 10 maart 2017
Waar: Rotterdam Ahoy
Kosten: €79,95 excl. BTW (incl. toegangskaartje avondsessie WK Shorttrack)

Meer informatie over de SPORTNEXT Live Sessie is te vinden door hier te klikken.


Headerfoto: Shutterstock.com

Geplaatst in Events, Media

Redactie

Redactie-account van SPORTNEXT.BE | SPORTNEXT, de Sportmarketingcommunity van België en Nederland! SPORTNEXT is een innovatieve en betrokken community die zich onderscheidt door de unieke wijze waarop de dynamische wereld van...
Naar profiel »

Reageren

Log-in om in het vervolg (nog) sneller te kunnen reageren.

Welke kleur heeft gras?