{author}

Jelle Verdoodt

Oprichter Sportcareers

Jelle Verdoodt is de oprichter van http://www.Sportcareers.be het grootste carrièreplatform voor sportprofessionals in België. Na het behalen van een Master in l.o. en bewegingswetenschappen aan de Universiteit Gent waar hij ook het trainer A-diploma haalde in voetbal, voltooide hij de postgraduaatsopleiding sport, economie en communicatie aan de Vrije Universiteit Brussel. Met als doel iets bij te brengen aan de sport in België, was hij tot april 2011 werkzaam bij de Vlaamse Liga Paardensport. Ondertussen voelde hij aan dat er nood was aan een kanaal dat zich specifiek inzette voor de carrière van jonge en ervaren professionals met een passie voor de sportbusiness. Zo kwam Sportcareers tot stand, dat hij tracht uit te bouwen tot hét online informatieplatform voor werken in de sport in België, Nederland en Luxemburg.

Website »Twitter »LinkedIn »

The only gay in (professional) football

11/12/2013 14:450 reacties1931

jelle_onlygayinfootball_header.jpg

Sport heeft een belangrijke maatschappelijke dimensie. De voorbije jaren werd er in het voetbal gesensibiliseerd over discriminatie en diversiteit, maar het onderwerp 'seksuele identiteit' kwam bijna niet aan bod. Samen met het bureau Absoluut zijn de Vlaamse Overheid, Gelijke Kansen In Vlaanderen en KBVB, Pro League en VFV gestart met een plan om de onzichtbaarheid van holebi's in het voetbal te doorbreken: "Homo of hetero, maak er geen spel van". En dat plan trappen ze af met een actie rond Robbie Rogers, speler van LA Galaxy en momenteel de enige openlijk homofiele professionele voetbalspeler.

Lees verder »

De meest invloedrijke Twitteraccounts in sportbusiness uit België

04/11/2013 13:301 reactie2971

sportnextbe_influencersheader.png

In opdracht van Sportcareers heeft Tribalytics in augustus van dit jaar een analyse gemaakt van alle Twitter accounts in België en Nederland gelinkt aan de sportindustrie. Tribalytics, dat zich omschrijft als ‘a Twitter audience analysis for marketers’, heeft zo een visuele weergave gecreëerd van het twitterende sportbusinesslandschap. Dit landschap blijkt (gebaseerd op de onderlinge contacten) uit 3 communities te bestaan: een community van sportprofessionals uit België, een community van opiniemakers over de sport in België en een community van sportprofessionals / opiniemakers in de Nederlandse sportindustrie. 

Lees verder »

10 tips om je carrière als sportprofessional te lanceren in 2013

04/01/2013 11:300 reacties1363

jelle_10tips.jpg

Een baan in de sport vinden, het is en blijft een uitdaging. Sport is emotie en passie, en die passie voor sport leidt velen naar de sportindustrie. Gelukkig evolueert de professionalisering van sport in België en Nederland verder, waardoor een carrière in de sportsector voor iedereen binnen handbereik is. Maar dan is er natuurlijk wel heel wat competitie. Daarom vind je hierbij 10 tips om je carrière als sportprofessional te lanceren in 2013!

Lees verder »

10 redenen om Twitter te gebruiken om een job in de sport te vinden

07/11/2012 12:590 reacties1548

jelle_twitterjob.jpg

Ruim een jaar geleden schreef ik de onderstaande blog over het gebruik van Twitter om een job in de sport te vinden. Het afgelopen jaar is het medium Twitter enorm gegroeid en daarmee zijn de mogelijkheden toegenomen. Tijd dus om de 10 redenen nogmaals op een rij te zetten.

Twitter, daar heeft iedereen ondertussen al van gehoord. Maar net als andere sociale media en sociale netwerken geldt hier ook: onbekend is onbemind. Het is een ietwat apart medium doordat het lijkt alsof het alleen maar draait om statusupdates met een beperking van 140 tekens en het gebruik van rare afkortingen en 'hashtags' (#). Het lijkt een nutteloos tijdverdrijf, maar niets is minder waar. Achter Twitter schuilen mogelijkheden die je zelfs kunnen helpen om een job in de sport te vinden.

Lees verder »