{author}

Marko Heijl

Sponsoring & PR manager Soudal

Marko Heijl is Sponsoring & PR Manager bij Soudal.. Daarnaast is hij al tien jaar als lector Sportmarketingcommunicatie verbonden aan de Vrije Universiteit Brussel en als lector Sportmarketing aan de Karel de Grote Hogeschool in Antwerpen. Hij schreef in 2011 het boek ‘ In goede en kwade koersdagen – Het huwelijk tussen wielersport en marketing’ en publiceert regelmatig over zowel wielersport als marketing. Heijl had in juli 2011 een dagelijkse column over wielermarketing in het Vara Tour de France programma De Proloog.

Website »Twitter »LinkedIn »

De zeven hoofdzonden van de sportsponsoring

25/03/2015 06:300 reacties3760

7_hoofdzonden_sponsoring_fp.jpg

Tegen de zomer verschijnt een grondig herwerkte en volledig geactualiseerde editie van het gezaghebbende handboek ‘Sportmarketingcommunicatie’ van onze columnist Wim Lagae (KU Leuven), met daarin ‘De tien geboden van de sportsponsoring’. Als tegenhanger voor de tien Bijbelse ‘To do’s’ van de professor, in deze column de ‘Don’ts der sportsponsoring’, overgoten met een soortgelijk religieus sausje: de zeven hoofdzonden van de sportsponsoring. Getoetst aan het originele lijstje hoofdzonden, zoals ooit in de zesde eeuw door paus Gregorius I opgesteld. Minder religieusgezinden mogen teruggrijpen naar de briljante film ‘Se7en’.

Lees verder »

Merkbekendheid? Niet vergeten in te vullen!

27/01/2015 06:300 reacties2711

Soudal_tested_by_soudal_fp_.jpg

VRT-televisiequiz ‘De slimste mens ter wereld’, 15 januari 2007:

  • Quizmaster Eric Van Looy: “Tom Boonen is naast wielergod ook sandwichman voor Quick-Step. Maar wat maakt Quick-Step eigenlijk?”

  • Minister van Staat Marc Eyskens: “Geen idee.”

  • Bekende mens Roel Vanderstukken: “Geen idee.”

  • Toekomstig ‘slimste mens’ Steven Van Herreweghe: “Volgens mij iets met vloeren of zo. Tapijten?”

Wat heb je er als wielersponsor aan als iedereen je dankzij de gulle visibiliteit en auditieve ondersteuning – sinds 1999 als tweede, sinds 2003 als eerste naamsponsor - kent en zelfs dankzij die Tom Boonen een heel klein beetje van je houdt, maar niemand ook maar enig vermoeden heeft waar je mee bezig bent?

Lees verder »

Prikken en slikken in het Bowls

03/01/2014 07:300 reacties2850

marko_bowls2_header4.jpg

Een tijdje geleden mocht ik op SPORTNEXTBE de lof bezingen van het edele Bowls, de zinderende Britse variant van pétanque die dankzij de hoge spektakelwaarde hard op weg lijkt Koning Voetbal te passeren als nummer 1 wereldsport. Maar helaas…

Lees verder »

Bowls

08/11/2013 07:300 reacties4277

marko_bowlsheader.png

Dé grote revelatie van het afgelopen WK Wielrennen in Firenze was niet Rui Costa, een of andere jonge exoot of al zeker geen Spaanse renner, maar een wielerjournalist. Jeroen Vanbelleghem van Eurosport trok ’s avonds na ons Lotto Belisol Village op de Fiesole mee naar de Irish Pub achter de hoek van het hotel. Daar aan de toog outte Jeroen zich als commentator van ‘Bowls’. Meer nog: toen Eurosport besloot zich op de Engelse variant van pétanque en klootschieten te gaan richten, had Jeroen zich vrijwillig (!) hiervoor aangemeld. De algemene verstomming onder de andere genodigden van Lotto Belisol was groot. Hier moesten we meer van weten.

Lees verder »