{author}

Wouter De Jonckheere

Sports Marketing Professional

Wouter De Jonckheere studeerde Sport, Economie en Communicatie aan de Fontys Hogeschool in Tilburg. Tijdens zijn afstudeerproject bij Roularta Media Group onderzocht hij de opportuniteit van nieuwe bronnen van inkomsten voor het weekblad Sport/Voetbalmagazine. Na zijn stageperiode werd Wouter verantwoordelijk voor de marketing en communicatie van Sport/Voetbalmagazine & Sport/Foot Magazine. In december 2010 lanceerde hij de site Voetbalquiz.be, samen met het Amsterdamse bedrijf Play like a Champion. Sinds september 2011 werkt Wouter voornamelijk voor Zamante en het sportmarketing bureau SportsAD-X. Van onder die vlag verzorgt hij onder andere de content marketing voor Lieven Maesschalck (Move to Cure) en werkt hij op verschillende projecten voor Scooore, de sportweddenschappen van de Nationale Loterij.

Twitter »LinkedIn »

FC Barcelona pakt uit met geweldige wervingscampagne: ‘Next stop, Barça Fans’

13/03/2015 06:000 reacties1235

barca_fan_video_fp.jpg

De content marketeers van FC Barcelona mogen dan wel eens een foutje maken (Welcome to Barçalona), ze komen toch keer op keer met geweldige campagnes! Om fans van over heel de wereld te converteren tot geregistreerde fans, lanceerden ze een geweldig filmpje. Met het filmpje Next stop: Barça Fanshoopt de Spaanse topclub supporters warm te maken om zich te registreren als Barça Fan, om zodoende (uiteindelijk) een zo groot mogelijke fan database op te bouwen. 

Lees verder »

Replay activeert FC Barcelona deal

11/10/2014 09:000 reacties1171

replay_barca.jpg

Replay is sinds vorig seizoen “official partner for formal and casual wear” van FC Barcelona. Binnen hun rechtenpakket beschikken ze over de mogelijkheid om spelers te claimen voor hun reclame spot… De manier waarop ze hun nieuwe spot hebben ingevuld, is leuk. Oordeel zelf. Iniesta, Neymar, Rakitic, Suarez en Piqué “stretchen” de nieuwe Hyperflex elk op hun eigen manier.

Lees verder »

Socceroos vs Belgian Red Devils: de strijd op social media

04/09/2014 09:300 reacties1641

socceroosbel_fp.jpg

De Rode Duivels komen vanavond tegen Australië voor het eerst in actie sinds hun uitschakeling in de kwartfinales van het WK tegen Argentinië. De Socceroos waren ook aanwezig op het WK in Brazilië, maar verloren hun drie groepswedstrijden tegen Chili, Nederland en Spanje. Het belooft een mooie match te worden tussen twee teams die - beiden met een frisse start - willen bouwen aan succesvolle kwalificatiereeks. Maar niet alleen op het veld is het een interessante ontmoeting, ook op social media wordt er fel gestreden. Het eerste wapenfeit was gisteren al op Twitter te zien.. 

Lees verder »

Focus op Manchester City’s engaging content

19/07/2014 10:000 reacties1103

wouter_mancity_fp.jpg

De voorbereiding op het nieuwe voetbalseizoen is in de meeste landen van start gegaan. Zo ook in de Premier League. Los van transfers, valt er nog niet te veel groot nieuws te rapen. Toch slaagt Manchester City erin om zijn fans, vanuit het oefenkamp in Schotland, op gepaste wijze te entertainen.

Lees verder »