{author}

Simon Plasschaert

Afgestudeerd als master Sport- en Bewegingswetenschappen verdieping Sportmanagement aan de Universiteit Gent. Masterproef behaald door onderzoek in de Biomechanica. Sterk geïnteresseerd in sport- en eventmanagement, sportvernieuwing en -ethiek. Communicatieverantwoordelijke en secretaris van de Vlaamse Frisbee Federatie en lid van de werkgroep sportinnovatie bij FROS. Momenteel op zoek naar nieuwe uitdagingen binnen de sportsector.

Twitter »LinkedIn »

Belgische frisbeeploegen scheren hoge toppen in Europa en verdienen steun

30/09/2013 07:000 reacties4974

simon_gentleopen.png

Wist je dat niet enkel de Rode Duivels, Red Panthers, Yellow Tigers en Blue Birds (of hoe onze wielrenners ook mogen genoemd worden), maar ook de Belgische frisbeespelers tegenwoordig hoge toppen scheren? Het zijn drukke dagen voor de Belgische sportfans, maar deze sporters rekenen ook op uw steun! Niet door aan crowdfunding te doen zoals Dhr. Swings of u uit te dagen massaal opdrachten te vervullen zoals voor onze Duivels. In ruil voor het verdedigen van de Belgische eer vragen deze sporters enkel dat u open staat hun sport te ontdekken.

Lees verder »

De noodzaak van innovatie en vernieuwing in de sport

06/08/2013 07:300 reacties2109

simon_voetbal.png

“Wat met die jongen die niet graag voetbalt?”

40% van de Vlaamse sportende jongeren speelt voetbal, tennis staat op nummer twee van populairste actieve vrijetijdsbestedingen. Het is echter niet de categorie van sportende jongeren, maar deze van de niet-sportende jongeren die moet gemotiveerd en aangesproken worden. Deze categorie is bekend met de populaire, traditionele sporten zoals voetbal, tennis, basket… Een groot deel van deze niet-sportievelingen heeft deze sporten zelf al uitgeprobeerd, maar is toch afgehaakt. Om deze jongeren terug te motiveren om sportief actief te zijn is het nutteloos om deze traditionele sporten te promoten. Iedere jongere binnen deze niet-sportende categorie kent deze sporten en heeft een welbepaalde reden om deze niet te beoefenen.

Lees verder »

Parameters voor het verwerven van populariteit en sponsoring voor nieuwe sporten

14/05/2013 11:423 reacties2391

gastblogger_ufrisbee.png

- De enige teamsport waarbij er niet door een individuele actie kan gescoord worden.
- Een sport die gemengd beoefend wordt.
- Matchen die zelf op Europees- en wereldniveau zonder scheidsrechter beslecht worden.
Een sport die een hoge spectacelwaarde aanbiedt en een hoog niveau van atleticisme vereist.
Een competitie waarin vrienschappelijkheid, fair play en volledige overgave centraal staan.

Lees verder »