{author}

Cédric Demets

Afgestudeerd met een diploma Sportmanagement zoek ik nog volop mijn weg in de wereld van sport en evenementen. Het volledige concept van eventmanagement interesseert me sterk, van het prille idee tot het eigenlijke gebeuren, van stadionmanagement tot ticketing, logistiek en hospitality. Op dit moment werk ik op het Departement Sport van de Vlaamse overheid, voornamelijk in het kader van de projecten Topsport Vlaanderen, maar ik kijk intussen wel uit naar een nieuwe – en liefst buitenlandse – uitdaging.

Twitter »LinkedIn »

30,6 miljoen euro voor de fans

16/02/2015 12:300 reacties1796

Melbourne_Cricket_Ground_fp.jpg

Met een capaciteit van 100.024 plaatsen is Melbourne Cricket Ground (MCG) veruit het grootste sportstadion van zowel Australië als het ganse Zuidelijke halfrond. Het is het op één na grootste multifunctionele stadion ter wereld en – wanneer je circuits voor autoraces niet meerekent – het op zeventien na grootste sportstadion ter wereld. Het stadion huisvestte reeds de Olympische Spelen in 1956, Commonwealth Games in 2006, het WK Cricket zowel in 1992 als op dit eigenste moment en wordt dus niet alleen voor cricket gebruikt maar ook voor Aussie Rules Football, rugby, atletiek, voetbal, rockconcerten, noem maar op, zelfs het bezoek van de paus in 1986. Het stadion is eigendom van de staat Victoria maar wordt uitgebaat door de Melbourne Cricket Club (MCC), algemeen beschouwd als de oudste sportclub van Australië. Tot zover de facts & figures over de spirituele thuisbasis van de Australische sport. In 2015 investeert de MCC meer dan dertig miljoen euro in het MCG en dat alles in het belang van de fans.

Lees verder »

Australië introduceert: Fast 4 Tennis

16/01/2015 12:040 reacties2045

fast4tennis_fp.jpg

Ik heb geen idee of het een trend aan het worden is, maar het lijkt erop dat enkele sporten manieren zoeken om korter, krachtiger en spectaculairder te gaan worden. Rugby was na 1924 nooit meer een Olympische sport, maar Rugby Sevens – de variant met 7 in plaats van 15 spelers en een kortere wedstrijdduur – wordt dat wél vanaf de Spelen van Rio volgend jaar. Bijna vijf jaar geleden werd verder ook ‘Power snooker’ wereldwijd gelanceerd. Een variant op snooker waarbij er bijvoorbeeld een shotclock werd geïntroduceerd: 20 seconden om de volgende bal te spelen. Er waren ook bonuspunten te verdienen via ‘power balls’, ‘power zones’ en ‘power plays’. U herinnert zich misschien de toen op tv uitgezonden wedstrijd tussen Luca Brecel en Ronnie O’Sullivan. Dit jaar is het de beurt aan tennis om een snellere variant te lanceren.

Lees verder »

Supporters beslissen over toekomst FC Barcelona: nieuw stadion of niet?

04/04/2014 06:301 reactie2448

Cedric_barca_ref_hd.jpg

Morgen (zaterdag 5 april) wordt een niet onbelangrijke dag in de geschiedenis van voetbalclub FC Barcelona. Enfin, voetbalclub én futsalclub én handbalclub én hockeyclub én basketclub. Het ganse instituut dus. De recente successen van de ploeg(en), in combinatie met het feit dat het ganse domein toch al meer dan vijftig jaar oud is, zorgen ervoor dat er aan vernieuwing wordt gedacht. De plannen hiervoor zijn zo goed als rond, maar het zijn de supporters van de Blaugrana die het laatste woord hebben. Barcelona doet er dan ook goed aan hier zo klaar en duidelijk mogelijk over te communiceren. En dat doen ze.

Lees verder »

Formule 1: Snelheid, spektakel en… city marketing

04/03/2014 07:300 reacties2387

cedric_f1_fp.jpg

De formule 1 wordt steeds internationaler met races die overal ter wereld worden gehouden. Hierbij vallen twee trends op. Enerzijds de focus op snelheid, meer bepaald de splinternieuwe, snelle circuits van Hermann Tilke. Vele circuits zijn van zijn hand, wat bij vele F1-liefhebbers vaak de term ‘eentonig’ ontlokt. De Duitser liet er intussen al uit de grond rijzen in Singapore, Abu Dhabi, Bahrein en nog wat locaties.

Lees verder »