{author}

Karel De Meester

Heeft een diploma communicatiemanagement van de Arteveldehogeschool op zak en volgt nu nog een Postgraduaat Sportmanagement aan de Vrije Universiteit Brussel. Met een passie voor en een achtergrond bij Club Brugge al enige ervaring opgedaan in het schrijven, maar nog steeds in zijn Rookie Year. Ik ben gepassioneerd door voetbal, zowel in wat op het veld gebeurt als in alles daarbuiten. De MLS heeft me met zijn sportsysteem volledig overtuigd, een microbe die ik graag wil overbrengen op anderen.

Twitter »LinkedIn »

Etihad Airlines mengt zich op Amerikaanse markt via voetbal

31/03/2014 07:300 reacties1712

karel_etihad_airways_fp.jpg

De Major League Soccer kwam deze week tot een meerjarige deal met Etihad Airlines, de luchtvaartmaatschappij uit Abu Dhabi die ook al nauw betrokken is in het business-gedeelte van Manchester City. De deal, die deze week getekend werd in samenwerking met zowel de liga als Soccer United Marketing – de commerciële dienst van de liga – betekent de eerste sponsorovereenkomst in Noord-Amerika voor Etihad.

Lees verder »

Waarom Engeland nog altijd top is in Europa

22/03/2014 09:590 reacties1732

karel_Manutd.jpg

Engeland verliest een deel van zijn aantrekkingskracht in Europa door de slechte resultaten van de voorbije weken. Arsenal moest zijn meerdere erkennen in Bayern München, Manchester City in FC Barcelona. Manchester United en Tottenham Hotspurs werden voor schut gezet door teams uit veel kleinere competities. Is de Engelse competitie niet meer sterk genoeg om Europese topploegen voort te brengen? Toch wel, en hier lees je waarom.

Lees verder »

Promotie naar de MLS - een overzicht

03/03/2014 07:300 reacties1770

karel_mls_playoffs_hd_fp.jpg

Don Garber, commissioner van de Major League Soccer, maakte bekend tegen 2020 zijn MLS te willen laten groeien tot een competitie met 24 Franchises. Momenteel stelt de competitie het met 19 aan elkaar gewaagde teams, en elke uitbreiding mag geen verminderde competitiviteit opleveren. Alles moet dus juist zitten vooraleer een nieuwe Franchise toegang krijgt tot het summum van het Amerikaanse voetbal. Enkele teams staan al klaar om hun toetreden te maken en heel wat anderen tonen meer dan bovengemiddelde interesse. Om te begrijpen hoe dit allemaal in zijn werk gaat, lijkt het geen slecht idee om, aan de hand van enkele casestudies, een overzicht te geven van de verschillende manieren om een MLS-franchise te worden.

Lees verder »

LA Galaxy pakt uit met tweede elftal in USL PRO

07/02/2014 07:300 reacties1715

karel_lagalaxy.jpg

LA Galaxy II. Onder deze naam zal de tweede ploeg van LA Galaxy, het voormalige team van David Beckham, volgend seizoen uitkomen in de Amerikaanse tweede klasse, de USL PRO genoemd. Hiermee is de Galaxy het eerste team uit de Verenigde Staten dat een officieel tweede team in een lagere divisie heeft en schaart het zich bij een select clubje teams, met onder meer Real Madrid en FC Barcelona. Veel Amerikaanse teams, zoals rivalen Chivas USA en Sporting Kansas City hebben al zogenaamde ‘Affiliates’, maar deze USL PRO Franchise wordt aanzien als een stap verder in de ontwikkeling van een voetbalploeg.

Lees verder »