{author}

Matthias Galle

Na een professionele Bachelor in communicatiemanagement aan de Artevelde hogeschool bleef Matthias Galle nog op zijn honger zitten, waardoor hij besloot verder te studeren aan de universiteit in Gent. Met een Master in de communicatiewetenschappen (afstudeerrichting Nieuwe Media en Maatschappij) op zak is hij aan de slag gegaan op de marketingafdeling van Modular Lighting Instruments. Zijn vrije tijd vult hij met het kijken naar voetbal en vooral ook American football, waarover hij steeds zijn mening kan ventileren bij SportAmerika.nl.

Twitter »LinkedIn »

Super Bowl 50 zet met vernieuwde app in op een betere fanbeleving

06/02/2016 10:000 reacties1523

levistadium_fppp.jpg

De eigenaars van de American footballclub San Francisco 49ers (de familie York) zochten naar een manier om de fanbeleving te verbeteren bij de opening van het nieuwe stadion in 2014. Het multifunctionele Levi’s Stadium, thuisbasis voor de Super Bowl-finale morgen, moest en zou meer worden dan enkel een nieuwe 'footballtempeldie het afgedankte Candlestick Park moest doen vergeten: de fans moeten een meerwaarde geboden worden en dat moet natuurlijk digitaal gebeuren, zoals men dat in de Verenigde Staten tegenwoordig bijna overal doet. 

Lees verder »

Super Bowl blijft records breken

14/02/2015 06:000 reacties1423

superbowl_az_fp.jpg

De NFL en vooral dan de Super Bowl, blijft een kijkcijferkanon aan de overkant van de grote plas. Zelfs na een seizoen vol slechte publiciteit lijken de fans niet af te haken. Meer zelfs; de Super Bowl van begin deze maand was het best bekeken televisieprogramma en de meest becommentarieerde wedstrijd op Twitter in de Amerikaanse geschiedenis!

Lees verder »

Super Bowl als springplank voor de hele regio

13/01/2015 09:200 reacties1528

superbowl_arizona_fp.jpg

Phoenix - hoofdstad van de staat Arizona - is op zondag 1 februari de gastheer voor de 49e editie van de Super Bowl, de grote finale van het American footballseizoen in de NFL. Het stadsbestuur wil er alles aan doen om de hele regio te laten profiteren van de opbrengsten en aandacht die zo’n groot evenement met zich meebrengen. Niet minder dan vier miljard dollar werd al geïnvesteerd in het opwaarderen van de binnenstad. Ondanks dat het stadion aan de rand van de stad ligt, moet het downtown Phoenix zijn waar veel te beleven valt in het eerste weekend van februari.

Lees verder »

NFL lijkt niet te lijden onder schandalen

08/01/2015 06:300 reacties2182

nfl_scandal_fp.jpg

De NFL, de professionele American football competitie in de Verenigde Staten, kreeg dit seizoen af te rekenen met enkele schandalen die haar imago aangetast hebben. Zo sloeg Ray Rice, een speler van de Baltimore Ravens, zijn vriendin buiten westen in een lift en wordt Adrian Peterson van de Minnesota Vikings ervan verdacht één van zijn kinderen te hebben mishandeld. Velen vreesden dat deze imagoschade zich ook financieel zou laten voelen, aangezien bij de desbetreffende clubs sponsors begonnen af te haken, maar met de Super Bowl in het vooruitzicht lijkt alles behoorlijk mee te vallen!

Lees verder »