De Netflix voor sport is opgestaan

22/08/2016 06:300 reacties1433

DAZN_header.jpg

Terwijl streaming services als Netflix en Spotify op entertainment- en muziekgebied de keuze voor de consument steeds makkelijker maken en inspelen op de digitale revolutie, daar is in de sportwereld nog veel bij het oude. Voor live sportwedstrijden en – evenementen zijn we vaak (noodgedwongen) afhankelijk van de keuzes van de uitzendgemachtigden. Het is nog niet mogelijk om waar en wanneer je wilt het duel naar jouw keuze te kijken. Maar daar komt snel verandering in. In Duitsland is onlangs DAZN geïntroduceerd, oftewel de Netflix voor sport.

Lees verder »

Premier League-club wil fans via app laten stemmen over wissel in voetbalwedstrijden

02/06/2016 06:300 reacties1117

smartphone_voetbalwedstrijd.jpg

Supporters van voetbalclubs gebruiken tegenwoordig massaal hun smartphones in het stadion tijdens wedstrijden. Ze scrollen door hun tijdlijn op Twitter, bekijken statistieken van het duel of communiceren via WhatsApp met familie en vrienden over de krachmeting. Een club uit de Engelse Premier League wil de fans nog meer bij wedstrijden betrekken door hen te laten stemmen over welke speler er gewisseld moet worden.

Lees verder »

Daag de uitvinder van chess boxing uit en verwerf een gratis aandeel in zijn bedrijf

31/05/2016 06:300 reacties953

chess_boxing_schaken.jpg

Waar investeerders zich normaal gesproken kunnen inkopen in een bedrijf of sportclub, gooit Iepe Rubingh het over een totaal andere boeg. Iedereen die het wil kan namelijk een aandeel verwerven in het bedrijf van de Nederlander als diegene erin slaagt Rubingh te verslaan in een wedstrijd chess boxing: een combinatie tussen schaken en boksen. Maar wie verliest van de huidige wereldkampioen moet verplicht €35.000 euro (pre money valuation) in Chess Boxing Global, het marketingbedrijf van de sport, investeren. Met de opmerkelijke crowdfundingcampagne moet de sport wereldwijd bekender worden en verder groeien.

Lees verder »

Wereldtoppers lovend over ‘next level’ wearable in sport: Zepp

06/03/2016 07:300 reacties973

shotanalysis_zepp_fp.jpg

Sportclubs en sporters zijn constant op zoek naar nieuwe manieren om de prestaties te verbeteren. Draagbare technologie is de laatste jaren aan een opmars bezig in de (top)sport en de gegevens die werden vergaard door bijvoorbeeld GPS-systemen hielpen Duitsland aan de wereldtitel en leverden de Golden State Warriors de NBA-titel op. Tot nu toe werden de wearables met name door de sporter zelf gedragen, maar Zepp Labs heeft een sensor ontwikkeld die kan worden vastgemaakt aan bijvoorbeeld een tennisracket of honkbalknuppel. Het apparaat wordt al gebruikt door diverse wereldtoppers en zou de manier waarop (top)sporters trainen, drastisch kunnen veranderen.

Lees verder »

Telenet tovert de Ghelamco Arena om tot een state of the art connected stadion

22/02/2016 15:410 reacties1404

connected_stadium_kaa_gent.png

Sinds de officiële opening in juli 2013 kent België met de Ghelamco Arena in Gent één van de meest moderne stadions in het voetbal. Het fonkelnieuwe stadion is namelijk niet alleen in ons land een verademing vergeleken met de andere (oude) Belgische voetbalforten, maar wordt ook in de rest van Europa als een state of the art  voetbalstadion gezien. De promenade, de ruim 500.000 LED's op de gevel van het stadion, de luxe skyboxen, het cashless betalen, ... in bijna alle facetten blinkt het stadion van KAA Gent op het vlak van innovatie uit. Desalniettemin blijft men in Gent innoveren: zo heeft de club samen met sponsor Telenet de afgelopen maanden fors geïnvesteerd in de connectiviteit, waardoor de Ghelamco Arena inmiddels tot één van de beste connected stadions in Europa behoort. 

Lees verder »